Автоновини

BMW анонсувала прем’єру серійного M8 Gran Coupe

Фото: BMW

Компанія BMW веде розробку серійної версії M8 Gran Coupe. Прем’єра чотирьохдверної модифікації відродженої моделі 8-Series відбудеться вже в наступному році. Про це розповів голова ради директорів баварського бренду Харальд Крюгер під час щорічної звітної конференції в Мюнхені.

Концепт майбутньої моделі був показаний на минулому автосалоні в Женеві. Дизайн новинки запозичив основні стилістичні елементи у прототипу купе 8-Series. M8 Gran Coupe отримав трапецієподібні денні ходові вогні, агресивні кузовні елементи, великі колісні диски, патрубки випускної системи золотого кольору, а також повітроводи з армованого вуглецевим волокном пластику.

Технічні характеристики новинки тримаються в секреті. За неофіційними даними, автомобіль укомплектують 4,4-літровим битурбо мотором V8. Двигун буде працювати з восьмиступінчастою автоматичною коробку передач ZF і системою повного приводу.

Що стосується, серійної версії 8-Series, то її прем’єра відбудеться влітку поточного року. Нове сімейство «вісімки» побудують на масштабованій архітектури CLAR, яке вже лежить в основі «п’ятірки» і «сімки». Ця архітектура передбачає установку самих різних двигунів – від дволітрових «четвірок» до 6,6-літрового 12-циліндрового агрегату.

Найбільш популярні модифікації буде пропонуватися з шести- і восьмициліндровими моторами, які зараз доступні для 5-Series і 7-Series. Крім того, в лінійку двигунів увійде трилітровий дизель з чотирма турбінами, що видає 400 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook