Автоновини Женева-2018

Як новий: що змінилося в Mercedes C-Class

Фото: Mercedes-Benz

Седан C-класу на ринку не новачок, але до повноцінної заміни ще декілька років, тому поки німці пропонують стриманий і акуратний фейсліфт. Зміни носять чисто косметичний характер: седан отримав підретушовані бампери, фальшрадіаторну рещітку з іншим малюнком і нову оптику.

Так, фари топ-версій тепер світлодіодні, з 84 світловими елементами, адаптивним механізмом і автоматом перемикання дальнього світла. Крім того, в залежності від оснащення C-Class обробляють різним набором зовнішніх елементів від хромованих смужок до повітрязабірників. Нарешті, з’явилися нові колісні диски.

Помітних змін в салоні на знайти, але модернізація трохи торкнулася і його, з’явилися нові варіанти обробки інтер’єру. Замість аналогових приладів тут тепер повністю цифровий дисплей розміром 12,3 дюйма з роздільною здатністю 1920×720 пікселів. Кермо – нове, а клавіші управління «музикою», круїз-контролем і борткомпьютером на ньому тепер сенсорні. Оновлений тачпад на консолі навчили зворотньому зв’язку за допомогою легкої вібрації. А ще модель отримала іншу кнопку запуску двигуна, оновлений проекційний дисплей і бездротову зарядку для смартфона.

За доплату пропонується більший дисплей інформаційно-розважальної системи з діагоналлю 10,25 дюйма. Втім, частиною функцій, які були зашиті в надра медіасистеми, тепер можна оперувати і за допомогою голосового управління. Наприклад, голосом можна включити підігрів сидінь.

Оновився і список електронних систем-помічників, а сама машина отримала нові камери і локатори. Тепер C-Class в деяких ситуаціях здатний їхати самостійно і оцінювати обстановку на відстані до 500 м спереду. Модель оснащується адаптивним круїз-контролем, системою автоматичного паркування та можливістю дистанційного контролю автомобіля за допомогою смартфона. У список систем безпеки увійшла істотно модернізована система аварійного гальмування, функція попередження про аварії, а також системи розпізнавання пішоходів і велосипедистів.

Напівавтономним C-Class може бути в умовах руху по трасі, де машина здатна не тільки підтримувати потрібну швидкість і дистанцію, а й підрульовувати, орієнтуючись на лінії дорожньої розмітки. Крім того, електроніка використовує дані навігатора, щоб заздалегідь підготуватися до вигинів дороги, проїзду перехресть або пунктів оплати проїзду. Крім того, C-Class вміє змінювати смугу, щоб уникнути аварії, а також збільшувати продуктивність підсилювача керма – це допомагає водієві в аварійній ситуації. Нової для седана є і система контролю «мертвих» зон з функцією гальмування.

Як і раніше, C-Class оснащується цілим рядом турбодвигунів, і помітних змін в гамі не буде. Єдина новинка – модернізований 2,0-літровий дизель, потужність якого була збільшена до 255 кінських сил.

У Україні седани C-класу зараз представлені з бензиновими моторами потужністю від 156 до 211 к.с., а також з 204-потужним дизелем. Крім того, є модифікація C 43 AMG потужністю 367 кінських сил. Коробка передач – 9-діапазонний «автомат», а ось тип приводу залежить від модифікації. Наприклад, базові версії, як і гібридний C 350 e, є задньопривідними, інші пропонуються з трансмісією 4Matic. Ціни починаються від 927 194 грн., а топова AMG-версія коштує мінімум 1 573 142 грн.

У Європі продажі оновленої машини почнуться влітку 2018 року і приблизно тоді ж модернізований С-Class з’явиться в Україні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook