Автоновини

Ввезення та реєстрацію імпортних автомобілів спростили в Україні: що варто знати

Український парламент вніс зміни до закону №5470-д “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрацію транспортних засобів”. За вдосконалення законодавства проголосувало 235 народних депутатів. Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

Старий закон передбачає, що нові та б/в транспортні засоби можна ввезти на митну територію України лише за умови наявності сертифікату відповідності авто екологічним нормам. Парадокс полягає в тому, що отримати такий документ можна лише на території країни, але ніяк не до ввезення його через митницю.

Автори проекту наголосили, що таким чином відбувається подвійна перевірка автомобілів на відповідність екологічним стандартам. Спочатку митницями ДФС під час митного оформлення, а потім територіальними органами з наданням сервісних послуг МВС під час державної реєстрації.

За новим законодавством скасовується вимога надавати такі сертифікати для ввезення автомобілів на митну територію України. Дозволяється надавати відповідний документ під час митного оформлення для вільного звернення на внутрішній митниці.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook