Автоновини

Чому зроблені в Україні автомобілі не дешевші імпортних

Причину назвав власник єдиного в Україні автозаводу, який випускає легкові автомобілі,  повідомляє Auto.24tv.

Олег Боярин, глава правління та власник закарпатського заводу “Єврокар”, який виробляє легковики Skoda, назвав секрет ціноутворення вітчизняних автівок.

За його словами, при складанні автомобіля в Україні виробник платить акцизний збір двічі – за кузов та готову машину. А вартість кузова в вартості готового автомобіля становить до 70%. В той же час мито на ввіз виробник не платить. Воно становить 7,3% від вартості авто, якщо транспортний засіб імпортується з країн Європи. Таким чином, зазначає Боярин, за рахунок сплати акцизу виробник фактично знаходиться в паритеті з імпортом. Тому ціни на вироблені в Україні автомобілі Skoda практично не відрізняються від цін аналогічних авто-конкурентів, імпортованих з країн Євросоюзу.

“За існуючих умов немає сенсу займатися виробництвом в Україні, – говорить Олег Боярин. – Ми останні, хто випускає легкові автомобілі. Намагаємося зберегти персонал з розрахунком на можливі майбутні проекти. Без підтримки промисловості на державному рівні говорити про якийсь розвиток складно”.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook