Автоновини

Як українські танкісти проходять навчання за стандартами НАТО (відео)

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) відбулася чергова ротація. Стандарти НАТО опановують українські військовослужбовці 14-ї окремої механізованої бригади, пише Autocentre.

Зокрема, українські танкісти переймають канадський досвід застосування танкових підрозділів в боях. За словами українських бійців, досвід країн НАТО, особливо з тактики і топографії, знадобиться в зоні бойових дій на Донбасі, передає «Радіо Свобода».
Тактичні навчання із застосуванням танків проводять канадські інструктори. В процес навчання не втручаються, але стежать, і після відбувається загальне обговорення, українські танкісти отримують конкретні поради. Згідно зі стандартами НАТО, в одному взводі задіють чотири танка, в українському війську – три.

 

Країни Північноатлантичного альянсу проводять навчання українських бійців на Яворівському полігоні в рамках “Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи” з 2015 року. Протягом 55 днів тренування проходять українські солдати і офіцери, які воювали на Донбасі. 14-а окрема механізована бригада з Волині – це вже одинадцята ротація під час навчань на полігоні Львівщини.

За весь час близько 7 тисяч українських військовослужбовців пройшли навчання за стандартами NАТО. Вони отримують певні інструкції і ними діляться в своїх бригадах з колегами. В цьому році вперше українські військовослужбовці армійським підрозділом у складі НАТО братимуть участь у військових навчаннях на полігоні Сухопутних військ США в Німеччині.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook