Авто на єврономерах Автоновини

Глава ДФС розповів про ситуацію з авто на єврономерах

Уряд шукає збалансоване рішення щодо машин з єврономерами, яке дозволить врівноважити ситуацію. Про це і. о. глави ДФС Мирослав Продан розповів в інтерв’ю ЕП.

“Потрібно врахувати інтереси тих, чиї авто знаходяться на митній території з порушенням термінів, і тих, хто чесно заплатив всі митні платежі при розмитненні”, – зазначив Продан.

За словами глави ДФС, у 2017 році в Україну було завезено майже 960 тис транспортних засобів з іноземною реєстрацією. На кінець січня 2018 на території України знаходиться 425,4 тис таких авто, з порушенням терміну – більш 246,4 тис автомобілів.

“Тобто ці машини не зареєстровані, з них не сплачено податки”, – підкреслив Продан.

Він зазначив, що пошук моделі вирішення проблеми триває.

“Яку модель не вибереш – отримаєш порцію критики з однієї й іншої сторони. Тому йде пошук оптимального варіанту, який не буде популістським, але і не спричинить ще більше протистояння і напруги в суспільстві”, – сказав глава ДФС.

Раніше Кабінет міністрів запропонував встановити, що особисті транспортні засоби, тимчасово ввезені в Україну більш ніж на 90 днів, протягом 10 робочих днів повинні бути поставлені на облік без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації.

За даними митних органів, найбільше транспортних засобів в Україну ввезли з наступних країн Євросоюзу: Польща – 110,7 тис. авто, Литва – 51,7 тис., Німеччина – 19,8 тис., Болгарія – 14,1 тис., Чехія -13,1 тис.

Протягом минулого року співробітники ДФС склали 18,3 тис. протоколів за ст. 470 Митного кодексу України ( “порушення термінів транзиту”). За ним виписані штрафи на 109,3 млн. грн. штрафів. “За ст. 481 Митного кодексу” порушення термінів тимчасового ввезення “- 4 360 протоколів з сумою штрафів на 56,3 млн. грн”, – зазначає відомство.

4 лютого в центрі Києва пройшла санкціонована акція протесту власників автомобілів на єврономерах. Учасники акції вимагали зробити доступним розмитнення авто для всіх українців і скасувати стандарти Євро 5.

 

ДЖЕРЕЛО: auto.siteua.org

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook