Автоновини Женева-2018

У Женеві дебютує перший в світі серійний літаючий автомобіль

Фото: PAL-V

Нідерландська компанія PAL-V анонсувала прем’єру серійної версії «першого в світі літаючого автомобіля». Модель під назвою Liberty буде представлена ??на початку березня на Женевському автосалоні.

PAL-V Liberty розроблявся протягом останніх десяти років. Перший прототип був показаний в 2008 році, а перший експериментальний політ відбувся трьома роками пізніше. Liberty є трьохколісний транспортний засіб, який приблизно за 5-10 хв можна переобладнати в автожір (ґіроплан). Щогла з пропелером розгортається автоматично, але при цьому водій повинен самостійно висунути хвостову частину і лопаті основного гвинта.

PAL-V Liberty оснащується двома авіаційними двигунами австрійської фірми Rotax потужністю близько 100 кінських сил, один з яких служить для пересування по землі, а інший – по повітрю. У першому випадку максимальна швидкість складає приблизно 160 км / год, а в другому – 160 км на годину. Дальність польоту Libery дорівнює приблизно 500 кілометрам.

Після своєї прем’єри в Женеві літаючий автомобіль пройде всі необхідні процедури сертифікації, щоб відповідати вимогам по наземним і повітряним транспортним засобам. В PAL-V розраховують отримати всі необхідні ліцензії як в Європі, так і в США.

За попередніми даними, вартість базової версії PAL-V Liberty складе 399 тис. доларів, однак спочатку літаючий автомобіль можна буде замовити в спеціальній версії Pioneer Edition, ціни на яку будуть починатися від 599 тис. доларів. Такий апарат отримає унікальний екстер’єр та обробку салону преміальними матеріалами.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook