Автоновини

Як прибирав сніг в Україні шляхопрокладальник БАТ-2 (відео)

Нещодавні сильні снігопади в Україні паралізували рух на багатьох трасах. На виручку рятувальникам приходила військова техніка – наприклад, така як шляхопрокладальник БАТ-2, пише Autocentre.

На жвавій трасі Київ – Одеса снігопад наробив чимало лиха. На виручку рятувальникам в Черкаській області прийшла така унікальна машина як шляхопрокладальник БАТ-2. Відео його роботи з розчищення дороги від снігу було викладено в Фейсбуці на сторінці ГСЧС України.

Шляхопрокладальник БАТ-2 розроблений і побудований на київському підприємстві “Будшляхмаш”. В основі машини лежить шасі тягача МТ-Т «Еней», що випускається на харківському Заводі ім. Малишева. БАТ-2 прийшов на зміну БАТ-М і призначений для прокладки і розчищення доріг в зоні бойових дій, однак при надзвичайних ситуаціях, наприклад сильних снігопадах, може прийти на виручку і рятувальникам.

Головним інструментом для БАТ-2 є бульдозер, розпушувач, лебідка з тяговим зусиллям 25 т і кран вантажопідйомністю 2 т. Все це разом відрізняється значними розмірами – довжиною 9,64 м, шириною 4 м і висотою 3,69 м.

При цьому бойова маса досягає 39,7 т. Шляхопрокладальник оснащується танковим дизельним двигуном V12 – По-46-4 потужністю 710 к.с. Він розганяє махіну на твердій дорозі до 60 км / год, а на пересіченій місцевості – до 35 км / г.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook