Автоновини

Автомобілі Mini отримали нову коробку передач

Фото: MINI

Хетчбеки Mini в трьох- і п’ятидверній модифікаціях отримали нову 7-ступінчасту трансмісію Steptronic з подвійним зчепленням. Такою ж коробкою передач тепер комплектується і кабріолет німецького бренду. Вона пропонується в парі з доступними на вибір бензиновими і дизельними двигунами. Також для автомобілів продовжує пропонуватися і стандартна 6-ступінчаста механічна трансмісія.

Також для машин Mini заново розробили електронний важіль селектора, який повертається в свою вихідну позицію і не фіксується в положеннях D, N і R. У прес-службі німецької компанії пояснили, що електронний блок управління трансмісією контролює роботу коробки передач на основі навігаційних даних, а також підтримує роботу функції start / stop і рух накатом. За даними Mini, завдяки цьому знижується рівень споживання палива і викиди шкідливих речовин в атмосферу.

У компанії стверджують, що нова коробка передач дозволяє автомобілям здійснювати динамічне прискорення, забезпечуючи перемикання на підвищену передачу без переривання крутного моменту. Крім цього, вона бере до уваги положення педалі газу, обороти двигуна, швидкість руху і обраний режим водіння. Це дозволяє швидко реагувати на ту чи іншу дорожню обстановку. При цьому 7-ступінчаста коробка передач Steptronic з подвійним зчепленням також оснащена функцією руху в щільному потоці з частими зупинками.

У березні 2018 року компанія Mini почне серійне виробництво рестайлінгових версій хетчбека і кабріолета. Автомобілі відрізняються новою оптикою, іншими колісними дисками і додатковими варіантами забарвлення кузова. Після поновлення Mini отримали модернізовану аудіосистему з 8,8-дюймовим сенсорним дисплеєм. Також у водія є бездротовий зарядний пристрій для смартфонів. Крім цього, система Mini Connected тепер може надавати інформацію про трафік в реальному часі, новини, інформацію про погоду і місцевих цінах на паливо.

Після рестайлінгу у автомобілів Mini змінився логотип. Емблема виконана в спрощеному варіанті з фірмовою назвою, написаним великими літерами. Від тривимірного стилю, який був вперше продемонстрований на логотипі німецького бренду в 2011 році, було прийнято рішення відмовитися.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook