Автоновини

В Європі почалося виробництво Nissan Leaf нового покоління

Фото: Nissan

Nissan приступив до серійного виробництва європейської версії електрокара Leaf нового покоління. Складання моделі ведеться на заводі в Сандерленді (Великобританія). Для цього в виробництво було інвестовано 48 млн доларів.

При цьому на заводі було створено 2000 нових робочих місць. Продажі новинки в Європі стартують в лютому наступного року. Також з конвеєра підприємства сходять моделі Qashqai і Juke, а також кросовери Infiniti Q30 і QX30.

Компанія Nissan представила електрокар Leaf другого покоління на минулому автосалоні у Франкфурті. Новий електромобіль отримав фірмову систему напівавтоматичного управління ProPilot. До складу обладнання увійшов лазерний сканер, що визначає точну відстань між автомобілем та навколишніми об’єктами, а також система кругового огляду.

Хетчбек отримав пророблений аеродинамічний дизайн. Кузов новинки розроблявся з урахуванням будови крила літака. Він став більш присадкуватим, що звело до мінімуму підйомну силу і забезпечило кращу стійкість автомобіля на високих швидкостях і сильних поривах бічного вітру. Довжина електрокара становить 4,480 мм, а ширина 1,790 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2,700 міліметрів. Вага машини – 1,535 кілограмів.

Nissan Leaf другого покоління оснастили синхронним електромотором, що розвиває 110 кВт (150 к.с.) і 320 Нм крутного моменту. Запас ходу у новинки становить 378 кілометрів. Максимальна швидкість – 144 км на годину.

Крім цього автомобіль оснастили новою системою допомоги при водінні під назвою e-Pedal. При натисканні кнопки на центральній консолі система перетворює педаль акселератора в електронну e-Pedal. З допомогу неї водій може прискорювати або сповільнювати рух, а також зупиняти автомобіль.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook