Автоновини

Перший безпілотник Ford буде розроблений «з нуля»

Фото: Ford

Перший серійний автомобіль компанії Ford з системою повністю автоматичного управління виявиться абсолютно оригінальною моделлю – розробленою «з чистого аркуша». Про це повідомляє прес-служба американського автовиробника.

Як зазначив виконавчий віце-президент Ford Джим Фарлі, це буде комерційний автомобіль, що відрізняється від конкурентів конструкцією особливої ??міцності. Безпілотник отримає гібридну силову установку і зможе працювати до 20 годин на добу.

При створенні новинки інженери компанії використовують досвід, отриманий при розробці фургонів, мікроавтобусів, важких пікапів і поліцейських машин. Так, автономний автомобіль отримає посилені гальма, колеса, кузов і підвіску.

«Ми розробляємо абсолютно новий автомобіль, оптимізований для автономного водіння і пристосований для потреб клієнтів, які будуть ним користуватися, – зазначив Фарлі. – Ми впевнені, що комплексна оптимізація автомобіля, технології та досвід користувачів, зробить наш бізнес унікальним в умовах, коли ми починаємо співпрацювати з провідними компаніями, такими як Lyft, в перевезенні людей і товарів ».

Запуск перших випробувань прототипу намічений на наступний рік. Терміни початку серійного виробництва нового безпілотника поки не називаються.

Раніше Ford і компанія Domino’s Pizza провели спільний експеримент, в рамках якого партнери вивчили можливість доставки піци на автомобілях з автономним управлінням. Його проводили протягом декількох тижнів в місті Енн-Арбор (штат Мічиган) серед випадково вибраних клієнтів Domino’s. Піцу доставляли на безпілотних автомобілях, побудованих на базі гібридів Ford Fusion.

Клієнти могли відстежувати місцезнаходження автомобіля по GPS за допомогою особливого мобільного додатка. Коли безпілотник прибував на місце, то покупець отримував повідомлення з інструкцією про те, як забрати піцу зі спеціального відсіку з підігрівом. Щоб забрати замовлення, покупцеві потрібно було ввести унікальний код.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook