Автоновини

Aston Martin хоче взяти участь в гонці «24 години Ле-Мана» з Valkyrie

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin дуже хотіла б взяти участь в гонках «24 години Ле-Мана» з гіперкаром Valkyrie. Про це повідомляє Autocar з посиланням на керівника британської марки Енді Палмера. За його словами, це буде можливо лише після того, як FIA змінить правила змагань.

За словами топ-менеджера, для компанії не представляє інтересу участь в гонках прототипів LMP1. Однак, якщо керівництво Ле-Мана розгляне можливість участі серійних версій автомобілів в змаганнях, то Aston Martin буде готовий прийняти в них участь. На його думку, буде дуже цікаво подивитися на протистояння Valkyrie з McLaren P1ілі LaFerrari.

«Моя особиста думка – Aston Martin ніколи не братиме участі у гонках в категорії прототипи. Ці змагання не мають до нас ніякого відношення. Але якби вони дозволили виробничим моделям брати участь в заїздах, для нас це було б дуже цікаво. Також як і для фанатів », – заявив топ-менеджер.

Нещодавно компанія Aston Martin анонсувала створення самої екстремальної модифікації гіперкара Valkyrie, створенням якої займаються фахівці підрозділу Aston Martin Racing (AMR). Розробники заявили, що автомобіль, якому дозволена їзда тільки по гоночному треку, буде володіти характеристиками болідів Формули-1.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro оснастили модернізованим 6,5-літровим атмосферним агрегатом V12, якому додали потужності. Про віддачі агрегату не повідомляється, проте відомо, що він дозволить автомобілю розганятися понад 400 км на годину. Трековий гіперкар Aston Martin Valkyrie AMR Pro дебютує в 2020 році. Тираж новинки обмежать 25 екземплярами.

Нагадуємо, передсерійний варіант дорожнього гіперкара Aston Martin Valkyrie, розробленого спільно з гоночної командою Red Bull, був представлений влітку нинішнього року. Автомобіль оснастітлі 6,5-літровим атмосферником V12 потужністю близько 900 кінських сил. Решта 130 к.с. розвиває електричний агрегат, що працює в парі з системою рекуперації кінетичної енергії, створеної із застосуванням технологій болідів Формули-1.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook