Автоновини

Volkswagen випустив електричний мінівен для райдшерінгу

Фото: Volkswagen

Німецький стартап Moia, яке повністю належить концерну Volkswagen, представив концепт шестимісного електричного мінівена. Новинка являє собою прототип універсального автомобіля для райдшерінгу – спільного використання транспортного засобу, який слідує по оптимальному для всіх учасників поїздки маршрутом.

Концепт-кар Moia, на створення якого пішло всього 10 місяців, був розроблений спільно з фахівцями комерційного підрозділу Volkswagen. Поки безіменний автомобіль здатний проїхати без підзарядки акумуляторів до 300 км, а для того, щоб поповнити запас батарей на 80% потрібно всього 30 хвилин.

Заради зручності посадки і висадки мінівен отримав автоматичну двері зрушення на електричному приводі. У розпорядженні пасажирів будуть USB-порти, спеціальне індивідуально регульоване підсвічування, а також точка бездротового доступу в інтернет Wi-Fi. Виклик автомобіля здійснюється за допомогою спеціального мобільного додатку. Перші тести нового сервісу почнуться в 2018 році в Гамбурзі.

Раніше повідомлялося, що до 2021 році Volkswagen має намір створити автопарк автомобілів, оснащених функцією повністю автоматичного управління п’ятого рівня. Машини будуть використовуватися в рамках системи райдшерінгу.

Перший автомобіль Volkswagen, оснащений системою автоматичного управління п’ятого рівня, був представлений в березні нинішнього року на Женевському автосалоні. Концепт-кар отримав назву Sedric (Self-driving car). Наявність автопілота п’ятого рівня означає, що машина здатна пересуватися повністю без допомоги водія. У автомобіля відсутнє кермо і педалі, а активізується транспортний засіб простим натисканням на кнопку.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook