Автоновини

Volkswagen створить автопарк безпілотних машин через 4 роки

Німецький концерн запустить власну систему райдшерінга, для якої створять електричні шатли з повністю автоматичним управлінням.

Volkswagen до 2021 року має намір створити автопарк автомобілів, оснащених функцією повністю автоматичного управління п’ятого рівня. Машини будуть використовуватися в рамках системи райдшерінга – спільного використання транспортного засобу, яка прямує по оптимальному для всіх учасників поїздки маршрутом. Про це повідомляє Automotive News.

На першому етапі Volkswagen планує запустити власну систему райдшерінга в «двох-п’яти» великих містах. Автомобілі можна буде замовити за допомогою сервісів Gett і Moia. У наступному році німецький концерн розраховує пройти реєстрацію в США, а потім завершити всі необхідні процедури в Дубаї, Сінгапурі та деяких містах Китаю. Тести безпілотних шатлів почнуться на випробувальному полігоні Volkswagen вже найближчим часом.

Перший автомобіль Volkswagen, оснащений системою автоматичного управління п’ятого рівня, був представлений в березні нинішнього року на Женевському автосалоні. Концепт-кар отримав назву Sedric (Self-driving car). Наявність автопілота п’ятого рівня означає, що машина здатна пересуватися повністю без допомоги водія. У автомобіля відсутня кермо і педалі, а активізується транспортний засіб простим натисканням на кнопку.

Під час прем’єри глава Volkswagen Матіас Мюллер зазначив, що молодь все частіше відмовляється від особистих автомобілів, і головним завданням концерну стає процес вбудовування в нову систему автоспоживання. Зараз концерн вже робить спеціальні автомобілі для служби таксі Gett, а в недалекому майбутньому почне поставляти на ринок електрокари для систем каршерінга.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook