Автоновини

Хенрік Фіскер показав дизайн безпілотного мінівена

Фото: Fisker

Екс-дизайнер компанії Aston Martin і засновник компанії Fisker Inc. Хенрік Фіскер опублікував перше зображення свого першого безпілотного автомобіля. Новий позашляховий мінівен отримав назву Orbit. Устаткування включить комплекс камер для кругового огляду, а також оптичний далекомір LiDAR.

Автомобіль отримає електромотор, потужність якого поки невідома. Також Orbit укомплектують системою швидкої зарядки батарей UltraCharger. Новинка в майбутньому отримає серійну версію, яка повинна з’явитися в продажу в жовтні наступного року. За словами Фіскера, Orbit буде відрізнятися особливим футуристичним дизайном. Також в проекті візьме участь китайська компанія Hakim Unique Group of China.

Автовиробник Fisker, заснований в 2007 році колишнім дизайнером Aston Martin Хенриком Фіскером, який завжди робив ставку на екологічні суперкари. Седан Karma оснащувався гібридною силовою установкою з 2,0-літрового бензинового двигуна потужністю 260 к. с. і 161-потужного електромотора, а акумулятори можна було заряджати від побутової мережі.

Виготовивши 2450 машин, компанія Fisker залишилася без грошей і зупинила виробництво. У 2013 році було оголошено про банкрутство, а активи компанії купив китайський виробник запчастин і аксесуарів Wanxiang, який оголосив про запуск нового проекту. Сам же Фіскер заснував власну нову компанію під назвою Fisker Inc.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook