Автоновини

Перспектива ЗАЗ: вже не Ланоси

ЗАЗ планує зосередитися на виробництві малих комерційних автомобілів. Таку інформацію озвучив глава корпорації «УкрАВТО» Таріел Васадзе, передає «Бізнес.Цензор».

За його словами, основна причина припинення випуску Lanos – це те, що український автопром не може конкурувати з виробниками з Європи або Азії. Немає рівних податкових, митних, фінансових для наших заводів і для зарубіжних виробників в Україні умов.
Васадзе зазначив, що трапилося стрімке падіння реалізації нових транспортних засобів.

Так, тільки в 2015 році було продано трохи більше 46 тисяч машин. Очікується, що в цьому році буде продано 85 тисяч нових машин.
У порівнянні з 2007 роком, обсяг ринку становив більше 670 тисяч нових автомобілів. Половина з яких – це імпорт, а решта – внутрішнє виробництво.

За даними керівника «УкрАВТО», виробництво автомобілів майже припинилося, і також по максимуму зменшився персонал на заводі. Їх залишилося близько 1,2 чоловік.

Таріел Васадзе відзначає, що з 2007 по 2008 рр. число працівників в групі ЗАЗ становило 20 тисяч осіб. Тим не менш, він підкреслив, що продавати ЗАЗ не не збирається.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook