Автоновини

Таксі-сервісу Lyft дозволили тести безпілотних автомобілів в Каліфорнії

Фото: Lyft

Влада Каліфорнії дозволили таксі-сервісу Lyft почати випробування безпілотних автомобілів на території штату, повідомляє Carscoops. Коли компанія почне тести автономних машин поки невідомо. Випробування будуть вестися на дорогах загального користування. На даний момент на території Каліфорнії такі ж дозволи мають VW, Mercedes-Benz, Waymo, Delphi, GM, BMW, Honda, Ford, Baidu, NVIDIA, Subaru, Apple і Samsung.

Компанія Waymo, яка є дочірнім підприємством Google, і таксі-сервіс Lyft підписали угоду про спільну розробку систем автоматичного управління для автомобілів. Сторони досягли угоди ще влітку 2016 року, коли засновники Lyft Логан Грін і Джон Зіммер провели зустріч з главою Waymo Джоном Крафчік. За словами представників компаній, дана співпраця прискорить процес створення і поширення безпілотних систем.

Зіммер заявив, що до 2021 року переважна частина автопарку Lyft буде складатися з безпілотників. При цьому у компанії немає планів по створенню власного автомобіля. Раніше концерн General Motors вклав в таксі-сервіс 500 млн. доларів і став одним з головних інвесторів Lyft. На даний момент компанія веде в Сан-Франциско випробування автономних машин, створених на базі електрокара Chevrolet Bolt.

На даний момент Waymo судиться з головним конкурентом фірми Lyft – компанією Uber. Останніх звинуватили у використанні крадених технологій для безпілотних машин. Зокрема, Waymo вважає, що інженер Ентоні Левандовскі, перед тим як покинути Google викрав близько 14 000 файлів, що містять інформацію про системах автоматичного управління.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook