Автоновини

Безпілотники Ford навчать розуміти пішоходів

Фото: Ford

Компанія-розробник автономних автомобілів Argo AI, в яку Ford інвестував 1 млрд. доларів приступила до розробки штучного інтелекту для «віртуального водія». Для цього до проекту вже залучили вчених з університетів Карнегі-Меллон і Джорджії.

У компанії вважають, що нові технології допоможуть автономним автомобілям правильно бачити і інтерпретувати навколишній світ, а також передбачати поведінку учасників дорожнього руху. Також беспилотники Ford зможуть краще розрізняти людей, зчитувати вираз їхніх облич і розуміти можливі дії.

«Найважливішим кроком на шляху до створення безпечних автономних автомобілів є наділення їх здатністю ідентифікувати людей незалежно від їх комплекції, зросту, положення в просторі, – заявив доцент інституту роботехніки Університету Карнегі-Меллон Дева Раманан.

На даний момент компанія Ford веде випробування автомобілів з автоматичним управлінням четвертого рівня. Це означає, що в більшості дорожніх ситуацій автомобіль здатний пересуватися без участі людини, проте водій зможе взяти керування на себе, якщо захоче.

Безпілотники орієнтуються в просторі завдяки оптичним далекомірам LiDAR і спеціальним тривимірним картками, в яких міститься докладна інформація про топографії, розмітки, дорожні знаки і інших орієнтирах.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook