Авто на єврономерах Автоновини

У Болгарії і Польщі податківці зайнялися «Єврономерами»

Питанням «Єврономерів», які везуть в Україну, всерйоз занепокоїлися в Болгарії, а «фонова» робота вже ведеться в Польщі і Німеччині. Про це говорять експерти і пишуть ЗМІ цих країн.

Болгари припиняють вивезення «блях» через Румунію

За даними експертів, болгари почали внутрішню перевірку компаній, якими володіють іноземці, і на які зареєстровано багато машин. «Я спілкувався з адвокатот, який займається болгарськими питаннями. Він каже, що до болгар звернулися румуни, тому, що на їх кордоні просто аншлаг автомобілів на болгарської реєстрації, які ловлять з контрабандою або у яких прострочена реєстрація. Під час перевірок з’ясовувалося, що дуже часто миготіли одні й ті ж компанії, на яких ці автомобілі були зареєстровані. А цими компаніями володіють громадяни України, які мають подвійне громадянство. У Болгарії це вважається фіктивним підприємництвом, ухиленням від податків, порушенням трудового законодавства. Адвокат мені сказав, що власнику такої компанії може загрожувати до 10 років в’язниці », – говорить глава Association of Troubleshooters Сергій Креймер.

Він додає, що «Єврономерам», які на болгарських номерах їдуть в Україну, також не сильно раді болгарські страховики, тому, що ці машини виїжджають з країни без «зелених карт», йде сильна недоплата за страховками.

Слова Креймера підтверджуються і інформацією в болгарських ЗМІ. «Схема використання іноземцями автомобілів з номерами BG стає неможливою», – з таким заголовком сайт Monitor.bg пише про нову систему обміну даними, яка після запуску виявила півтисячі спроб застрахувати куплені в Болгарії на підставних осіб автомобілі. «Наші північні сусіди широко застосовували схему покупки автомобілів в Болгарії на підставних осіб, а потім, застрахувавши їх у болгарських страховиків, привозили їх на батьківщину з нашими національними номерами», – пишуть журналісти Monitor.




До слова, в Болгарії місцеві податківці з НАП зараз вирішують практично ті ж питання по «Єврономери», що і українські фіскали. Тільки на відміну ввезення в Україну литовських, польських і болгарських блях, в саму Болгарію «Єврономери» везуть з Німеччини. Нещодавно болгарський міністр фінансів Владислав Горанов заявив, що їх податківці «перевірили діяльність німецьких компаній, які орендували дорогі автомобілі для болгарських компаній і громадян». Йдеться про автомобілі з номерами SHA і BB, які «нібито працювали в Німеччині, з метою уникати сплати різних видом податків». «Була перевірена робота двох німецьких компаній, і виявилося, що жодна з них діяльність у Болгарії не вела», – повідомляє ресурс Fakti.bg з посиланням на Владислава Горанова.

Поляки побоюються страхувати авто з українськими співвласниками

Менш явно, але схожі перевірки йдуть і в Польщі. «В даний момент в Польщі поставити на облік машину, співвласником якої є українець, практично неможливо. По-перше, багато страхових в цьому просто відмовляють, а інші беруть максимальний тариф і страхують тільки довгостроково, мінімум на рік », – відзначають в Association of Troubleshooters.

Німецькі держоргани на “бляхи”, що катаються в Україні, з номерам DE дивляться трохи лояльніше. Наприклад, вони не особливо переживають за машини з німецькими номерами, які у нас їздять нібито на тимчасовому ввезенні, але по факту втратили німецьку реєстрацію. «Але якщо до німців звернуться наші податківці з питаннями по певним машинам, які виявляться стоять на обліку в Німеччині, але при цьому в Німеччині не є застрахованими хоча б два дні, то у тих, на кого зареєстровані ці машини, будуть великі неприємності. За німецькими законами таким людям загрожують великі штрафи і навіть можлива кримінальна відповідальність до року в’язниці. Наявність страхового поліса для німців є дуже важливим. Тому, такі жорсткі закони, – одна з причин того, що, німецьких «блях» в Україні мало», – пояснює Сергій Креймер.

 

ДЖЕРЕЛО: autonews.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook