Автоновини

Розсекречено дизайн першого кросовера Lotus

Фото: Paultan

Преміальний компактний позашляховик, який складе конкуренцію Porsche Macan, отримає алюмінієвий кузов і двигун Toyota. Виробництво автомобіля може бути перенесено з Великобританії.

В інтернет витекли патентні зображення нового спортивного кросовера. За даними китайського видання Paultan, яке виклало знімки, мова йде про перший SUV компанії Lotus. Вся інформація про новинку поки тримається в секреті. За неофіційними даними, преміальний компактний позашляховик, який складе конкуренцію Porsche Macan, отримає алюмінієвий кузов і двигун Toyota.

Раніше глава британського автовиробника Жан-Марка Галі підтвердив інформацію про початок робіт над першим кросовером марки. За словами топ-менеджера, виробництво автомобіля може бути перенесено з Великобританії, при цьому всі спорткари Lotus будуть як і раніше збирати в цій країні.

«У нас завжди будуть спортивні автомобілі, але ми дивимося і на інші сегменти. Ринок позашляховиків також змінюється – це вже не просто великі автомобілі з висотою в шість футів. На даний момент це величезний ринок, який стає все більш сегментованим. Усередині нього є ніша для першого кросовера Lotus », – заявив Жан-Марк Галі.

Раніше стало відомо, що британський виробник спортивних автомобілів Lotus перейшов під контроль китайської фірми Zhejiang Geely Holding Group, яка також є власником шведської марки Volvo. Компанія з КНР викупила у малайзійської компанії Proton 51-відсотковий пакет акцій «Лотуса». Решта 49% належать групі Etika Automotive.

Нові власники принесуть Lotus додаткові інвестиції, яких так не вистачало компанії при колишніх власників. Останні кілька років британці випускали тільки спеціальні версії трьох своїх нинішніх моделей: Elise, Exige і Evora.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook