Автоновини

Lotus розповів про свій перший кросовер

Преміальний компактний позашляховик, який складе конкуренцію Porsche Macan, отримає алюмінієвий кузов і двигун Toyota. Виробництво автомобіля можуть перенести з Великобританії в іншу країну.

Компанія Lotus підтвердила інформацію про початок робіт над першим кросовером марки. Про це з посиланням на главу британського автовиробника Жан-Марка Галі повідомляє Autocar. За словами топ-менеджера, виробництво цього автомобіля може бути перенесено з Великобританії, при цьому всі спортивні моделі будуть як і раніше збиратися в тій країні.

«У нас завжди будуть спортивні автомобілі, але ми дивимося на інші сегменти. Ринок позашляховиків також змінюється – це вже не просто великі автомобілі з висотою в шість футів, на даний момент це величезний ринок, який стає все більш сегментованим. Усередині нього є ніша для першого кросовера Lotus », – заявив Жан-Марк Галі.

Вся інформація про новинки Lotus поки тримається в секреті. За неофіційними даними, преміальний компактний позашляховик, який складе конкуренцію Porsche Macan, отримає алюмінієвий кузов і двигун Toyota.

На початку жовтня нинішнього року стало відомо, що британський виробник спортивних автомобілів Lotus перейшов під контроль китайської фірми Zhejiang Geely Holding Group, яка також є власником шведської марки Volvo. Компанія з КНР викупила у малайзійської компанії Proton 51-відсотковий пакет акцій «Лотуса». Решта 49% належать групі Etika Automotive.

Передбачається, що нові власники принесуть Lotus додаткові інвестиції, яких так не вистачало компанії при колишніх власників. Останні кілька років британці випускали тільки спеціальні версії трьох своїх нинішніх моделей: Elise, Exige і Evora.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook