Автоновини

Назаренко про розмитнення авто: в Україні дешевше ніж в ЄС

«Коли я порівнюю вартість митного оформлення (в просторіччі “розмитнення”) в ЄС, Україні та США – констатую, що в Україні дешевше ніж в ЄС, але набагато дорожче ніж в США, і мрію, щоб у нас стало також недорого, як в США , – то друзі з ФБ починають наводити приклади нібито розмитнюють в Польщі авто з Німеччини», – розмірковує Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, у своєму блозі.

«Друзі! Я пишу про імпорт авто В ЄС (імпорт і розмитнення В ЄС, а не переміщення без розмитнення між Берліном, Мюнхеном, Краковом чи Варшавою). В Україні при переміщенні товарів між Києвом і Борисполем теж взагалі податків немає. Я не писав про переміщення товарів ВСЕРЕДИНІ єдиного митного союзу ЄС! Я пишу про імпорт авто в ЄС, Україну або США! Україна і США не мають до ЄС ніякого відношення. Це три різні країни і навіщо Ви пишете про те, що хтось всередині ЄС щось без податків возить? Всередині країни! Всередині ЄС взагалі мит і акцизів немає!

А я пишу про імпорт В країну (в Україну, ЄС або США) з іншої країни! Ось Швейцарія не входить в ЄС і тому авто зі Швейцарії треба розмитнити при ввезенні в ЄС за високими ставками, а при переміщенні товарів усередині країни розмитнення не буває. І порівнювати переміщення авто з Німеччини до Польщі практично те ж саме, що порівнювати перевіз товару з Києва до Борисполя», — резюмує Назаренко.

 

ДЖЕРЕЛО:  obozrevatel.com

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook