Автоновини

Nissan GT – R навчили дистанційному керуванню

Фото: Nissan

Новинку під назвою GT-R / C присвятили прем’єрі нової версії автомобільного симулятора Gran Turismo Sport. Випробування машини пройшли на автодромі у Сільверстоуні.

Компанія Nissan представила особливу модифікацію GT-R з функцією дистанційного керування за допомогою джойстика від приставки. Як повідомляє прес-служба японського бренду, такий автомобіль здатний розвинути максимальну швидкість в 315 км на годину. Новинку під назвою GT-R / C присвятили прем’єрі нової версії автомобільного симулятора Gran Turismo Sport.

Автомобіль оснастили чотирма роботами, які керують рульовим колесом, коробкою передач, педалями акселератора і гальма. Шість вмонтованих в багажник комп’ютерів контролюють всі параметри управління з частотою до 100 разів на секунду. Рульове колесо контролюється з частотою в 1/65000 секунди.

Стандартний пульт управління PS4 DualShock 4 підключений до мікрокомп’ютера, який інтерпретує сигнали від джойстика і кнопок і передає їх бортової системи управління GT-R / C. Радіус дії дистанційного пульта управління досягає одного кілометра.

Новинка також комплектується двома незалежними системами безпеки, які працюють на різних радіочастотах. У разі якщо водій втратить контроль над автомобілем, одна з них повністю відключить двигун, а друга задіює гальмівну систему з АБС.

Випробування машини пройшли на автодромі у Сільверстоуні. Керував машиною гонщик NISMO Ян Марденборо, сидячи в кабіні вертольота Robinson R44 Raven II. Своє краще коло на GT-R / C пілот проїхав за 1:17:47, показавши середню швидкість проходження дистанції 122 км / год і досягнувши максимальної швидкості 211 км / г. Звичайний GT-R проходить 2,6 км трасу з середньою швидкістю приблизно 134 км на годину.

«GT-R / C об’єднав мої два світи – віртуальність гри і реальність автоспорту. Ніколи не думав, що таке взагалі можливо », – прокоментував заїзд Марденборо.

Спорткар Nissan GT-R оснащується 3,8-літровим агрегатом V6, що розвиває 573 к.с. і 632 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з шестиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. Купе здатне прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,7 сек., А його максимальна швидкість складає 320 км на годину.

Раніше компанія Nissan представила ексклюзивну версію суперкара GT-R, яку присвятили американському хокейному клубу «Нешвілл Предаторз» (Nashville Predators), що став чемпіоном Західної Конференції НХЛ в 2017 році. Купе отримало назву Predzilla, яка утворена від назви колективу «Predators» і японського прізвиська суперкара GT-R третього покоління – «Godzilla». Відмінними рисами автомобіля стала жовте забарвлення кузова із зображенням емблеми хокейного клуба, а також особливі колісні диски і задній спойлер синього кольору.

Раніше стало відомо, що Nissan показав спортивну версію електрокара Leaf нового покоління.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook