Автоновини

Швидка сучасність: перші тести Nissan Leaf 2018

Nissan у вересні поточного року представив електрокар Leaf другого покоління.  Зарубіжні оглядачі протестували перші екземпляри нового Nissan Lea.

Оглядачі каліфорнійського видання Motortrend не є шанувальниками V-образного дизайну компактних автомобілів Nissan, проте, на їхню думку, виглядає автомобіль дуже цікаво. Запас ходу електрокара за мірками конкурентів абсолютно не вражає: на одній зарядці можна проїхати 240 кілометрів. Tesla Model 3 і Chevrolet Bolt EV виглядають краще, вважають оглядачі.

Адаптивний круїз контроль ProPilot Assist дуже допомагає не тільки на трасі, але і в місті. Електрокар впевнено утримує свою смугу і стежить за дистанцією перед трафіком, проте руки на кермі все одно потрібно тримати, оскільки якщо автомобіль все-таки їх на ньому не виявить, то він зупиняється, щоб уникнути неприємностей. В цілому, працює система просто відмінно.

Електронна педаль газу працює очікувано: коли знімаєш з неї ногу, то електрокар починає активно сповільнюватися. Але якщо потрібно швидко зупинити машину, доведеться все-таки скористатися ще й педаллю гальма. А ось на спусках і підйомах тримати гальмо необов’язково – автомобіль утримується в нерухомому стані і за допомогою силової установки.

Завдяки новому двигуну, потужність якого становить 150 кінських сил, друге покоління Nissan Leaf їде значно бадьоріше першого. Проте, конкурентам в особі Tesla Model 3 і Chevrolet Bolt електрокар від Nissan спринт до 100 кілометрів на годину програє. Але на стороні Nissan низька вартість.

Претензій до салону немає: якість матеріалів перевищує очікування, шкіряні сидіння дуже зручні, мультимедійна система підтримує смартфони на базі iOS і Android. На задньому ряду чимало місця для ніг, а високі пасажири не будуть упиратися в стелю.

Є зміни і в плані аеродинаміки. На думку оглядачів, новий Leaf значно тихіше попередника, а це значить, що японські фахівці добре попрацювали над обтічністю кузова в аеродинамічній трубі.

В цілому, оглядачі констатували, що новий Nissan Leaf вийшов дійсно цікавим і доступним (у США електрокар коштує трохи більше 30 000 доларів), а єдиний його мінус – так це запас ходу. Але в наступному році марка представить версію з посиленим акумулятором, тому цей показник теж покращиться

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook