Автоновини

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio став найшвидшим кросовером Нюрбургринга

Автомобіль зміг проїхати «Північну петлю» за 7 хвилин і 51,7 секунди – майже на хвилину швидше колишнього рекордсмена в особі Range Rover Sport SVR.

Найпотужніша і швидка версія кросовера Alfa Romeo Stelvio – Quadrifoglio – встановила новий рекорд Нюрбургрінга серед серійних позашляховиків. Автомобіль зміг проїхати «Північну петлю» за 7 хвилин і 51,7 секунди – майже на хвилину швидше колишнього рекордсмена в особі Range Rover Sport SVR (8 хвилин і 14 секунд). Ролик рекордного заїзду компанія Alfa Romeo вже опублікувала на YouTube.

Stelvio Quadrifoglio на Нюрбургринзі показала той же час, що і спортивний BMW M4 в 2015 році. Таким чином, кросовер увійшов до списку 100 найшвидших автомобілів «Північної петлі».

Перший кросовер в історії Alfa Romeo дебютував в листопаді минулого року. Автомобіль у версії Quadrifoglio оснастили 2,9-літровим бітурбірованним двигуном. Stelvio отримав повнопривідну трансмісію, яка в разі пробуксовки розподіляє крутний момент порівну між передніми і задніми колесами. У звичайному режимі Alfa Romeo залишається заднеприводним кросовером.

Силовий агрегат спортивної Stelvio працює в парі з 8-ступінчастою автоматичною трансмісією, яка, по завіреннях італійських інженерів, перемикає передачі за 150 мілісекунд – це один з кращих показників серед сучасних АКП.

Stelvio побудований на платформі седана Giulia. У конструкції передньої підвіски застосовані подвійні поперечні важелі, а ззаду – багатоважільні рішення. За габаритами новинка порівнянна з основними конкурентами – Porsche Macan і Jaguar F-Pace.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook