Автоновини

У Дубаї провели випробування безпілотного повітряного таксі

В Еміратах незабаром запустять новий сервіс літаючого таксі з автопілотом, який об’єднають із загальною системою міського транспорту.

У Дубаї провели перші випробування повітряного таксі з системою автоматичного управління, розробленого німецькою компанією Volocopter. Про це повідомляє видання GulfNews.

За тестами апарату спостерігав наслідний принц Дубая Хамдан ібн Мохаммед Аль Мактум, а також керівництво місцевого департаменту транспорту. Представники відомства зазначили, що це буде перший подібний сервіс в світі, який дозволить людям потрапити в будь-яку точку міста по повітрю без участі справжнього пілота.

Повітряне таксі буде об’єднано з системами громадського транспорту Дубая, включаючи метро, ??трамвайні і автобусні лінії, а також морський транспорт.

Випробування безпілотного літаючого таксі були анонсовані в червні нинішнього року, коли уряд Дубая уклав відповідну угоду з компанією Volocopter. Раніше стало відомо, що концерн Daimler інвестує в подальший розвиток німецького стартапа 25 млн євро.

Літаюче таксі VC200 укомплектовано 18 роторами, що працюють від такої ж кількості невеликих електродвигунів. Управління, яке не потребує людського втручання, здійснюється за допомогою штучного інтелекту. При цьому на апараті також передбачена можливість ручного управління.

Випробовувані апарати здатні пересуватися по повітрю з крейсерською швидкістю 50 км / год без підзарядки протягом 30 хвилин. Максимальна швидкість VC200 становить 100 км на годину.

Зараз розробку літаючих таксі веде кілька компаній з усього світу. Наприклад, над подібним проектом працюють фахівці фірми Airbus. Прототип таксі, відомий під внутрішнім позначенням Vahana, має функцію вертикального зльоту і посадки, завдяки чому апарат здатний забрати пасажира із важкодоступних місць міста. Виклик таксі здійснюється за допомогою спеціального мобільного додатку.

Крім того, над літаючим таксі працює фірма Uber, яка планує представити такий транспортний засіб до 2020 року. Апарат отримає електричну силову установку і систему автоматичного пілотування.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook