Автоновини

У Китаї заборонять продаж бензинових і дизельних машин

Китайська влада обговорюють терміни введення повної заборони на випуск і продаж автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами.

Китайська влада вже «незабаром» може повністю заборонити в країні випуск і продаж автомобілів з традиційними двигунами внутрішнього згоряння. Про це з посиланням на заяву віце-міністра промисловості і інформатизації КНР Сіна Гуобіна повідомляє агентство Bloomberg.

За словами чиновника, на даний момент міністерство разом з іншими регулюючими державними органами обговорює можливі терміни введення заборони на виробництво і реалізацію машин з бензиновими і дизельними двигунами. Такий хід повинен надати «величезний вплив» на місцеву автомобільну індустрію, яка переключиться на «зелені» автомобілі, а також знизити рівень забруднення навколишнього середовища.

У 2016 році в Китаї було реалізовано близько півмільйона електрокарів, що на 50% більше, ніж роком раніше. Передбачається, що в подальшому ступінь реалізації «зелених» машин в КНР буде рости з не меншою прогресією.

Відразу після заяви Сіна Гуобіна було зафіксовано зростання акцій найбільших в країні виробників електричних машин. Так, на гонконгській біржі вартість цінних паперів компанії BYD збільшилася на 7,2%, а концерну BAIC – на 2,9%.

Нагадаємо, в липні стало відомо, що французькі власті мають намір до 2040 року заборонити в країні продаж автомобілів з бензиновими і дизельними силовими агрегатами. Трохи пізніше з аналогічною ініціативою виступила британська політична еліта, яка має намір ввести відповідні обмеження в рамках державного плану поліпшення якості повітря. Потім зі схваленням ініціативи французьких і британських властей виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook