Автоновини

Обвалу цін на автогаз не буде

Обвалу цін на автогаз чекати не варто, але при збереженні темпів наповнення ринку, паливо помітно подешевшає. Вже зараз деякі автозаправні станції опустили ціни на автогаз.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив заступник директора науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев.
«Обвалу цін на автогаз чекати не варто, але ціни потихеньку знижуються з тих максимумів, на яких вони перебували. Є так само потенціал для подальшого зниження цін.

Станом на 7 вересня, середня ціна зниженого нафтового газу становила 15, 54 грн / л з потенціалом для зниження до 2, 16 грн. Якщо наповнення ринку буде йти такими ж темпами, як зараз, то через 2 тижні ціни на автогаз впадуть як мінімум на 2 гривні », – розповів експерт.

Г. Рябцев підкреслює, що процес зниження цін вже йде. «Окремі мережі опустили ціни на автогаз більше, ніж на 1 гривню», – нагадав аналітик. Ціна на скраплений газ впаде не одномоментно. Поки що потенціал для цього є, що демонструють недавні торги.
«Якщо подивитися на аукціони, то зниження цін на скраплений газ вже відбувається. На початку серпня на аукціонах ми бачили ціну понад 29 тис. грн за тонну. Якщо зараз вже 22 тис. грн за тонну, то це добре, скраплений газ піде на заправки і ціна автогазу стане нижче », – розповів експерт.

Раніше повідомлялося, що в Україні впали оптові ціни на автогаз. Середня ціна автомобільних партій зрідженого вуглеводневого газу знизилася на 1 850 грн / т – до 25 430 грн / т за станом на четвер, 7 вересня.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook