Автоновини

В Україні розмитнити авто стало простіше

Експрес-сервіс “Автохаб”, який почав свою роботу в Одеському порту – це інноваційний проект, який системно вирішує всі питання, які виникали при імпорті та розмитненні автомобілів – як нових, так і старих. В Одесі об’єднали сервіси для розмитнення машин в єдиний “Автохаб”, інформує Portal-oda.odessa.gov.ua.

8 вересня в Одеському порту почав працювати “Автохаб” – сервіс швидкого митного оформлення та реєстрації автомобілів, де можна оперативно і легально отримати документи як на нове, так і старе авто.

“Створення такого експрес-сервісу, як” Автохаб “в форматі єдиного вікна для оформлення продукції, яка в’їжджає в Україну, є пріоритетом для української митниці. Це перший пілотний проект, і я вважаю, що нам і надалі треба розвивати одеську митницю, яка є надпотужною в масштабах України. Необхідно зробити якісний сервіс для всіх груп товарів, щоб люди, які займаються бізнесом, не мали ніяких підстав у когось щось просити або давати хабарі “, – зазначив прем’єр-міністра Володимир Гройсман на відкритті нового сервісу в Одеському порту.

Як розповів Максим Степанов, голова Одеської ОДА, “Автохаб” буде працювати наступним чином: автомобілі в контейнерах доставляють на територію “Автохаба”. Після розмитнення автомобіль відправляється на спеціальний майданчик для огляду профільними службами, а власник подає митну декларацію. Також на місці він отримає свідоцтво про реєстрацію, реєстраційні номери будь-якого регіону України та навіть при необхідності зможе провести техобслуговування машини на СТО. Планова пропускна здатність хаба – 50-100 автомобілів в день, весь процес буде займати близько години-півтори. Працювати “Автохаб” буде без вихідних, з 9 до 21 години.

“Зараз по морю в Україну прибувають тільки близько 30% всіх авто. Розраховую, що відкриття “Автохаба” істотно змінить це співвідношення, від чого Одеський регіон, безумовно, тільки виграє”, – підкреслив Степанов.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook