Автоновини

Ілон Маск показав електрокар Tesla в тунелі нової транспортної системи

Компанія Маска The Boring Company будує під Лос-Анджелесом високошвидкісну транспортну систему принципово нового типу.

Глава компанії Tesla Motors Ілон Маск опублікував в своєму Instagram знімок електрокара Model S в тунелі транспортної системи нового типу. Підземні комунікації почали будувати під Лос-Анджелесом, штат Каліфорнія.

Будівництвом, яке стартувало в кінці червня, займається американський стартап The Boring Company, заснований Маском. Земельні роботи ведуться за допомогою спеціальної бурильної машини під назвою Godot.

A Model S in The Boring Company tunnel being dug under Los Angeles (starting in Hawthorne)

Публикация от Elon Musk (@elonmusk)


Ідея полягає в будівництві під містами високошвидкісних тунелів, по яких автомобілі пересуватимуться на спеціальних платформах. Суть нової системи наступна: автомобіль заїжджає і встає на спеціальну платформу з електроприводом, яка опускається під землю і потрапляє в тунель шириною 3,6 метра. Там машина кріпиться на монорельс, по якому вона зможе їздити зі швидкістю до 200 км на годину.

Ілон Маск вважає, що використання нової системи дозволить значно розвантажити наземні магістралі і зменшити рівень дорожніх заторів у містах. Керівник Tesla вважає, що, наприклад, шлях від Вествуда до міжнародного аеропорту Лос-Анджелеса за таким тунелю займе не більше п’яти хвилин, тоді як по землі доводиться їхати від 30 хв до однієї години.

У перспективі нову мережу тунелів передбачається об’єднати з вакуумною системою надшвидкісних пасажирських поїздів Hyperloop, які, теоретично, зможуть переміщатися зі швидкістю до 1200 км на годину. В середині липня Ілон Маск заявив, що влада США дала «усне схвалення» споруді першої лінії Hyperloop, яка пройде по маршруту Нью-Йорк-Філадельфія-Балтимор-Вашингтон.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook