Автоновини

Volvo надасть фірмі Uber «десятки тисяч» безпілотних машин

Volvo і Uber підписали угоду про те, що шведський автовиробник продасть таксі-сервісу «кілька десятків тисяч» безпілотних автомобілів в період з 2019 по 2021 рік. Про це повідомляє прес-служба Volvo.

Як уточнює агентство Reuters, контракт передбачає поставку 24 тис. автомобілів з системами автоматичного управління. Машини будуть побудовані на новій модульній платформі Scalable Product Architecture (SPA), яка на даний момент лежить в основі представників 90-ї серії, а також кроссовера XC60 нового покоління.

Парк безпілотних автомобілів передбачається використовувати в новому сервісі райдшерінга – спільного використання транспортного засобу, який йде по оптимальному для всіх учасників поїздки маршрутом.

Вперше про співпрацю Volvo і Uber стало відомо в 2016 році, коли дві компанії підписали угоду про спільну розробку автомобілів з автопілотом. Тоді було оголошено, що в проект на початковому етапі інвестують 300 млн доларів.

У жовтні компанія Uber завершила будівництво власного полігону для випробувань безпілотної техніки в місті Піттсбург, штат Пенсільванія. Майданчик повністю повторює міське середовище: на ній є перехрестя, автобусні зупинки, пішохідні переходи, будинки і дорожні знаки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook