Автоновини

Skoda анонсувала випуск електрокарів через три роки

Фото: Skoda

Компанія Skoda почне серійне виробництво автомобілів з електричними силовими установками в 2020 році. Про це повідомляє прес-служба чеської марки.

У 2019 року на конвеєр заводу в місті Млада-Болеслав встане гібридна модифікація флагманської моделі Superb. Склад силової установки налаштує 1,4-літровий бензиновий турбомотор, а також 115-потужний електричний двигун. В сумі агрегати будуть видавати 215 кінських сил. Потім цю ж силову установку отримає еко-модифікація кросовера Kodiaq.

У 2020 році чеська марка почне виробництво свого першого серійного електрокара. Ним стане кросовер, який займе місце в лінійці посередині моделей Karoq і Kodiaq. Новинку побудують на модульній платформі MEB, розробленої концерном Volkswagen спеціально для електричних автомобілів.

Провісник такої машини був показаний у вересні на Франкфуртському автосалоні. Концепт-кар Vision E оснастили двома електромоторами сумарною потужністю 306 к.с., які передають тягу на обидві осі. Максимальна швидкість кросовера склала 180 км на годину. Запасу батарей вистачить, щоб проїхати близько 500 кілометрів. Акумулятори можна заряджати від бездротових зарядочних станції.

Як повідомлялося раніше у 2025 році  «зелена» лінійка Skoda включить до п’яти електрокарів. За попередніми даними, крім кросовера, в неї увійде компактний хетчбек, для якого відродять назву Felicia, а також 300-потужний спорткар.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook