Автоновини

Автомобілі Jaguar Land Rover навчаться прогнозувати погоду

Британці розробляють нову технологію, яка зможе робити точний прогноз погодних умов і виставляти оптимальні настройки різних систем автомобіля.

Альянс Jaguar Land Rover веде розробку нової технології, яка дозволить стежити за змінами погодних умов і, виходячи з цих відомостей, виставляти оптимальні настройки систем автомобіля. Про це повідомляє Daily Mail.

Система прогнозу зможе збирати і зіставляти різні дані, включаючи атмосферний тиск, вологість повітря, а також конкретну ступінь освітлення, виходячи з чого буде пророкувати погодні умови. Ці відомості будуть порівнюватися з офіційними даними про погоду по GPS, завдяки чому вийде найбільш точний і детальний прогноз.

Автомобілі Jaguar Land Rover навчаться прогнозувати погоду

Таким чином, електроніка зможе заздалегідь виставити оптимальні настройки гальм, двигуна, трансмісії і трекшн-контролю, системи охолодження двигуна і склоочисника. Крім того, в разі ймовірності дощу система самостійно закриє люк і вікна, а в разі спеки і яскравого сонця виставить необхідні настройки кліматичної установки і поміняє світлове пропускання електрохромного скла.

Передбачається, що дану технологію також застосують в майбутніх безпілотних автомобілях британського альянсу, які будуть пересуватися повністю самостійно – без участі водія. Раніше компанія Jaguar представила концепт-кар Future-Type, покликаний дати уявлення про компактні преміальні автомобілі з автоматичним управлінням, які можуть з’явитися після 2040 року.

За задумом розробників, Future-Type стане ідеальним транспортним засобом для того часу, коли нові системи міського пересування прийдуть на зміну особистим автомобілям. Концепт, призначений для міської системи каршерінга, має посадкову формулу 2 + 1 з можливістю посадки пасажирів один навпроти одного, під час їзди в безпілотному режимі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook