Автоновини

Jaguar представив безпілотний електрокар майбутнього зі знімним «розумним» кермом

Британці показали концепт-кар Future-Type, покликаний дати уявлення про ідеальний автомобіль для системи каршерінга майбутнього.

Компанія Jaguar показала концепт-кар Future-Type в рамках технічного фестивалю групи JLR в Лондоні. Прототип покликаний дати уявлення, яким може вийти компактний преміальний автомобіль з автоматичним управлінням після 2040 року.

За задумом розробників, Future-Type стане ідеальним транспортним засобом для того часу, коли нові системи міського пересування прийдуть на зміну особистим автомобілям. Концепт, призначений для міської системи каршерінга, має посадкову формулу 2 + 1 з можливістю посадки пасажирів один навпроти одного під час їзди в безпілотному режимі.

Під час руху Future-Type, самостійно вибирає найкоротший і економічний маршрут, здатний взаємодіяти з іншими автомобілями в потоці. Це дозволить зробити трафік більш ефективним і безпечним.

Прототип отримав унікальне рульове колесо зі штучним інтелектом Sayer, назване на честь знаменитого конструктора британської марки Малколма Сайера, який створив класичний Jaguar E-Type. Концепція Sayer наступна: подібні керма можна переставляти з однієї машини на іншу, тому пристрій буде знаходитися в особистому користуванні учасників системи каршерінга.

Таким чином, кермо може виконувати функцію ключа для автомобіля. Гаджет, здатний розпізнавати голосові команди, зможе розрахувати, коли водієві потрібно прокинутися, до якого часу подати автономний автомобіль і навіть порадить, яку частину шляху слід проїхати самому, щоб отримати від дороги найбільше задоволення.

Раніше стало відомо, що компанія Smart привезе до Франкфуртського автосалону прототип Vision EQ, який також дає уявлення про автомобіль для системи каршерінга майбутнього. Smart Vision EQ ForTwo отримав систему автопілота п’ятого рівня. Це означає, що за контроль над автомобілем повністю відповідає електроніка – у прототипу відсутні органи зовнішнього управління у вигляді керма, а також педалей гальма і акселератора. Пасажиру лише потрібно активізувати систему і вказати кінцеву точку призначення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook