Автоновини Франкфурт-2017

Smart представить міський електрокар без керма і педалей

Німці привезуть на Франкфуртський автосалон прототип автомобіля для каршерінга з системою автоматичного управління п’ятого рівня.

Компанія Smart представила прототип міського електрокара Vision EQ ForTwo з системою повністю автоматичного управління, який дає уявлення про ідеальну машині для каршерінга. Публічна прем’єра прототипу відбудеться 12 вересня в рамках Франкфуртського автосалону, повідомляє прес-служба Daimler.

За своїми розмірами Smart Vision EQ ForTwo ідентичний стандартному компакт-кару ForTwo – габаритна довжина склала 2,69 метра. При цьому в прототипі застосували технології, які почнуть використовувати на серійних автомобілях не раніше 2025 року.

Smart Vision EQ ForTwo отримав систему автопілота п’ятого рівня. Це означає, що за контроль над автомобілем повністю відповідає електроніка – у прототипу відсутні органи зовнішнього управління у вигляді рульового колеса, а також педалей гальма і акселератора. Пасажиру лише потрібно активізувати систему і вказати кінцеву точку призначення.

У салоні двомісного автомобіля встановлений великий дисплей діагоналлю 24 дюйма, куди виводиться вся необхідна інформація, включаючи дані навігатора і час поїздки. Мультимедійний комплекс може синхронізуватися з мобільними гаджетами, що дозволяє переглядати відео, фотографії і соціальні мережі.

На місці решітки радіатора встановили 44-дюймовий монітор, за допомогою якого автомобіль зможе «спілкуватися» з пішоходами. Наприклад, підказати їм про можливість перейти дорогу перед машиною. На дверях розташувалося ще два інформаційних дисплея, які будуть транслювати прогноз погоди і місцеві новини в той час, коли машина буде не зайнята.

Smart Vision EQ ForTwo оснастили комплектом акумуляторів ємністю 30 кВт-год. Коли електрокар не використовуватиметься, то автопілот автоматично відправить машину на найближчу зарядну станцію.

Раніше в Smart відзначили, що в їхньому уявленні автомобілі майбутнього зможуть не тільки самостійно пересуватися по дорогах, а й «спілкуватися» один з одним. Це допоможе не тільки підвищити безпеку руху, але також оптимізувати міський трафік. Чим більше людей буде користуватися системою короткострокової оренди автомобіля – тим менше машин буде на дорогах.

Концерн Daimler збирається інвестувати в розробку електричних автомобілів до 10 млрд. євро. Крім того, німці витратять 500 млн євро на будівництво заводу, де будуть випускатися літій-іонні акумулятори для майбутніх електрокарів марки Mercedes-Benz і Smart.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook