Автоновини

Колишні інженери Apple займуться розробкою безпілотника

Американський стартап Zoox найняв 17 автомобільних фахівців, які раніше працювали над створенням машини з автопілотом для Apple.

Група колишніх інженерів компанії Apple приєдналася до американського стартапу Zoox, що розробляє автомобіль з системою автономного управління. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє Bloomberg.

Zoox найняв 17 фахівців Apple, які займуться розробкою як традиційних автомобільних елементів, включаючи підвіску і гальма, так і штучного інтелекту для системи автоматичного управління.

Компанія Zoox, що базується в Каліфорнії, була заснована в 2014 році. Вона ставить перед собою мету власними зусиллями розробити повністю автономний автомобіль і створити автопарк з безпілотників. На даний момент ринкова вартість стартапа оцінюється в 1,25 млрд доларів.

Раніше до компанії приєднався фахівець Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA) Марк Розкінд, а також колишній топ-менеджер Ferrari Коррадо Ланцоне, який буде відповідати за виробництво.

Нагадаємо, в 2016 р керівництво Apple прийняло рішення відмовитися від будівництва власного автомобіля, відомого під позначенням Project Titan. Замість цього американці вирішили зосередитися на розробці автопілота, який планується продавати автомобільним компаніям.

У квітні поточного року фірма Apple почала випробування автомобілів з системами автоматичного управління. Тестовий прототип, побудований на базі гібридного кросовера Lexus RX450h, був сфотографований на одній з доріг Каліфорнії. Автомобіль укомплектований 64-канальним оптичним далекоміром Lidar, двома радіолокаторами, а також комплексом відеокамер.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook