Автоновини

Експерти радять водіям повертатися до бензину

Буквально за кілька днів вартість автомобільного газу по всій країні збільшилася на дві гривні. Зараз вартість блакитного палива стартує від 14 гривень. Причини такого стрибка цін поки невідомі.

За період з 18 по 21 серпня ціна автогазу в великих мережах АЗС по всій країні зросла в середньому на 1,5-2 гривні за літр. Зараз знайти блакитне паливо дешевше 14 гривень практично неможливо. Нинішнє зростання вартості автомобільного газу вже побив попередній рекорд, який був встановлений у вересні минулого року. Тоді вартість піднялася до 13 гривень.

Експерти та аналітики поки не дають точне пояснення такого різкого подорожчання цін на скраплений газ. Відзначимо, на початку червня СБУ викрила більшість імпортерів паливно-мастильних матеріалів і блакитного палива в масштабних фінансових махінаціях. У кримінальному провадженні бере участь 31 юридична особа. Крім того, Служба безпеки країни заблокувала рахунки і ресурси ряду імпортерів зрідженого газу.

Спрогнозувати, як надалі буде вести себе ринок скрапленого газу, поки складно.  Тому експерти радять повертатися до бензину. Бензин як припускають вони найближчим часом навряд чи дорожчатиме. Зокрема про це у коментарі УНН розповів експерт паливного ринку Леонід Косянчук.

“Дуже складно прогнозувати… Хоча, насправді, жодної трагедії (у подорожчанні скрапленого газу, – ред..) немає. Так, на сьогоднішній день, та ціна, по якій пропонується автогаз, вона не є економічно привабливою для споживача. Таким чином, я б порадив споживачам не чекати “мани з неба”. А перестати купувати цей газ і перейти на бензин, власне кажучи, на якому вони їздили і раніше. І таким чином, коли перестануть купувати цей газ, співвідношення попит-пропозиція стане на користь падіння ціни, і ціна знизиться. Жодної проблеми я тут не бачу, тому що насправді скраплений газ це є альтернатива бензину, яка вдвічі дешевше за нього. Але коли вона вже стає дорогою, то потрібно переходити на традиційні види палива», – сказав він.

 

ДЖЕРЕЛО:  unn.com.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook