Автоновини

Rolls-Royce Wraith присвятили першому польоту через Атлантику

Rolls-Royce Wraith присвятили першому польоту через Атлантику
Фото: Rolls-Royce

Компанія Rolls-Royce представила спеціальну серію моделі Wraith під назвою Wraith Eagle VIII Collection, яку присвятили сторічному ювілею першого трансатлантичного перельоту. Прем’єра автомобіля відбудеться 24 травня на конкурсі елегантності Concorso d’Eleganza Villa d’Este на озері Комо.

У червні 1919 року Джон Алкок і Артур Браун здійснили перший в історії безпосадочний переліт через Атлантичний океан з Сент-Джонса (Ньюфаундленд) до Кліфдена (Ірландія). Британці зробили рекордний політ на спеціально переобладнаному бомбардувальнику фірми Vickers часів Першої світової війни, який був оснащений двома 20,3-літровими агрегатами Rolls-Royce Eagle VIII потужністю 350 кінських сил.

Відразу ж після старту льотчики зіткнулися з низкою труднощів. Наприклад, у них вийшло з ладу навігаційне обладнання, тому пілотам довелося летіти, орієнтуючись по зірках.

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII Collection отримав особливе забарвлення кузова, в якому поєднуються сірі відтінки Gunmetal і Selby Grey, розділені мідною лінією. Радіаторна решітка виконана в стилі обтічника літакового двигуна Rolls-Royce.

Оформлення салону, обробленого чорної і сірою шкірою, доповнюють мідні вставки з візерунком авіаційного секстанта. На захисній сітці динаміків з’явилося гравірування 1880 – кількість миль, яке подолали пілоти. Приладова панель оброблена міддю, золотом, сріблом і димчастим евкаліптом.

На стелі з’явилася композиція «Зоряне небо» з 1813 оптоволоконними світловими елементами, що відтворює скупчення зірок, яке можна було спостерігати під час польоту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook