Автоновини Військова техніка

Стало відомо, на якій саме ділянці фронту Збройні Сили України розмістили комплекси Javelin

Стало відомо, на якій саме ділянці фронту Збройні Сили України розмістили комплекси Javelin
Розрахунок ПТРК FGM-148 Javelin в зоні проведення ООС, стоп-кадр з репортажу ABC

Американський телеканал ABС опублікував свій відеорепортаж про перебіг бойових дій на Сході України поблизу міста Авдіївки. Журналісти ABС спілкувались із військовослужбовцями Збройних Сил України, в кадрах були помічені пускові установки протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin.

Цей репортаж став першим повноцінним підтвердженням у медіа, що фронтові частини Збройних Сил України мають в своєю розпорядженні “Джевеліни”.




Нагадаємо, як розповідав Defense Express, на початку грудня 2021 року Командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв’ю проекту “Донбас.Реалії” видання “Радіо Свобода” розповів, що підрозділи ЗСУ в в зоні проведення Операції об’єднаних сил, справді озброєні ракетними комплексами FGM-148 Javelin.

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів також, що підрозділи зі складу ООС відпрацьовують усі варіанти розвитку подій, за яких може відбутись бойове застосування Javelin – мова як і про можливе пряме вторгнення частин армії РФ на північній ділянці кордону з Україною, так і про перехід в наступ “гібридних” підрозділів армії РФ на окупованому Донбасі.

Командувач ООС при цьому він не став ані підтверджувати, ані спростовувати інформацію окремих ресурсів, ймовірно ЗСУ уже використовували “Джевеліни” в бойових умовах проти російських окупантів на Сході України.

Інших офіційних даних про розміщення та/або застосування FGM-148 Javelin в зоні проведення ООС – поки що нема.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook