Автоновини Військова техніка

Збройні Сили України демонстративно вивели на стрільби гігантські САУ “Піон”

Збройні Сили України демонстративно вивели на стрільби гігантські САУ "Піон"

До виводу на стрільби батареї із чотирьох гармат калібру 203 мм наші військові по суті почали готуватись ще у квітні цього року.

Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook виклала повідомлення, котре свідчить: наше військо вперше у цьому році вивело на стрільби самохідні артилерійські установки 2С7 “Піон” калібром 203 міліметрів.

Як свідчить фото, котре виклала прес-служба Генерального штабу ЗСУ, на стрільби вивели мінімум чотири самохідні артустановки 2С7 “Піон”.

Як можемо пересвідчитись, деталей у тексті цього допису – вкрай мало, лише можемо визначити, що розрахунки САУ 2С7 “Піон” готуються до участі у (ймовірно) престижних міжнародних навчаннях.

Відомо, наприклад, що із 17 по 30 липня 2021 року Україна прийматиме багатонаціональне навчання “Три Мечі-2021”, котрі відбуватимуться за прямої участі Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Констянтина Острозького.

Варто окремо нагадати, що Defense Express розповідало, як відбувається технічне обслуговування цих гармат найбільшого калібру в українському війську.

Зокрема, що протягом 5 квітня – 30 квітня в Збройних Силах України відбувався перехід на режим літньої експлуатації озброєння та військової техніки.




Такий перехід виконувала зокрема 43 окрема артилерійська бригада імені гетьмана Тараса Трясила, котра власне і озброєна самохідними артилерійськими гарматами 2С7 “Піон” та має близько 12 типів техніки, необхідних для обслуговування таки САУ.

Мова зокрема про тягачі МАЗ-537 з причепом ЧМЗАП-9990 та трали КрАЗ-6446 із напівпричепами ВАРЗ-6009.

Збройні Сили України демонстративно вивели на стрільби гігантські САУ "Піон"
При цьому на одну чистку канала такої гармати потрібно витратити 40 літрів гасу, 40 літрів розчину хромпіку та вуглекислого амонію, та 2,5 кг спеціального мастила ГОЇ-54П

Цікава деталь: під час процедур технічного обслуговування ствол цієї гармати під час обслуговування потрібно чистити банником завдовжки в 13 метрів, і до цього процесу доводиться залучати увесь розрахунок САУ в сім артилеристів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook