Автоновини Військова техніка

Ремоторизація автотехніки ЗСУ: радянські ЗіЛ-131 отримають двигуни Deutz

Ремоторизація автотехніки ЗСУ: радянські ЗіЛ-131 отримають двигуни Deutz

Вінницьке Державне підприємство «45 експериментальний механічний завод» повідомляє, що планує встановлювати на автомобілі ЗіЛ-131 української армії німецькі дизельні двигуни Deutz.

Йдеться про машини, що використовуються як шасі для танкоремонтних майстерень ТРМ-80, майстерень техобслуговування МТО-80Д та рухомих ремонтно-зарядних станцій ПРЗС–70Д.

Підприємство вже виконує ремоторизацію низки зразків спеціальної техніки на дизельні двигуни Д245.9 білоруського виробництва. Наразі підприємство закуповує двигуни Deutz BF4M2012C в зборі з механічною коробкою перемикання передач Eaton ZY05306 FS H5206B LH ZIL.




Як відомо, Білорусь Лукашенка, союзна держава з РФ, знаходиться під санкціями Європейського Союзу. Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Німецький двигун легший за білоруський – 391 кг проти 530 кг, та потужніший – 103 кВт проти 100 кВт. Витрата палива також менша у Deutz – 202 г/кВт·г проти 215 г/кВт·г у білоруського Д.245. Орієнтовна витрата пального модернізованого автомобіля становить 25 л/100 км.

Про наміри провести цього року ремонт техніки із заміною застарілих радянських двигунів на сучасні німецькі агрегати повідомили і в пресрелізі ДК «Укроборонпром». Кількість ремоторизованої атотехніки залишається державною та військовою таємницею.




Наразі Державне підприємство “45 експериментальний механічний завод”, яке входить до складу Укроборонпрому, самостійно виготовляє 70% спецінструменту для танкоремонтних майстерень ТРМ-80Д, майстерень технічного обслуговування МТО-80Д і рухомих ремонтно-зарядних станцій ПРЗС-70Д.

Левова частка цього реманенту, наприклад спецключі, в Україні ніколи не вироблялася, а оновлювали комплекти завдяки старим запасам із військ або залишкам з машин, які вже не можна експлуатувати. Щоб уникнути потенційного дефіциту та скоротити витрати на закупівлі, працівники підприємства освоїли самостійне виготовлення цієї номенклатури. Наразі завод замінює своїми виробами 70% загальної кількості спецінструменту.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що паливозаправники передані українській армії ДП «45 експериментальний механічний завод» зламались через три місяці експлуатації, не прослуживши і 100 днів. У восьми паливозаправників АЦ-10-260 було виявлено негерметичність роздавальних коробок, всіх трьох мостів, підтікання мастила з сальникових ущільнювачів, які пересохли через старість.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook