Автоновини Військова техніка

Українська армія отримає армійські повнопривідні вантажівки Daewoo

Українська армія отримає армійські повнопривідні вантажівки Daewoo

Міністерство оборони України оголосило тендер на закупівлю армійських повнопривідних вантажівок вантажопідйомністю 8-12 т загальною вартістю майже 100 млн. гривень, повідомляє AUTO-Consulting.

Останні роки, традиційно, в цьому сегменті постачальниками техніки для МО були МАЗ, Богдан і КрАЗ. На цей раз для української армії представили техніку виробництва Daewoo Trucks. Чи стануть Daewoo Novus 4×4 альтернативою білоруським і українським вантажівкам?

Цього року з’явилася нова пропозиція автомобілів від виробника з Південної Кореї Daewoo Trucks, якість і характеристики яких відповідають стандартам НАТО. Традиційні учасники – це вже згадані вантажівки МАЗ і КрАЗ в різних інтерпретаціях. Так, наприклад, техніка МАЗ фактично представлена відразу чотирма потенційними постачальниками під різними торговими марками. Адже ні для кого не секрет, що той же Богдан-6317 або СКС-MZ5309 – виконані на шасі МАЗ. До слова, цього не приховують і самі учасники тендера в своїй документації.

Українська армія отримає армійські повнопривідні вантажівки Daewoo

Всюдиходи Daewoo – це нова пропозиція на ринку України в сегменті повнопривідних вантажних автомобілів, тим не менш, в світі це вже досить відома марка і моделі на ринку автомобілів військового призначення. Наприклад, в армію Південної Кореї за останні 10 років було поставлено більше 2500 одиниць вантажівок Daewoo – а це понад 60% всіх поставок на транспортні та спеціалізовані автомобілі для армії. Повнопривідні армійські автомобілі Daewoo використовуються в багатьох країнах світу. Це автомобілі з колісною формулою 4х4, 6х6, танкові тягачі, евакуатори, паливозаправники і в якості шасі для спеціального обладнання.




Ключова відмінність Daewoo Novus 4х4 від армійської техніки, що закуповується Міноборони в останні роки – це висока надійність і більш вдале співвідношення власної маси до вантажопідйомності. Наприклад, у більшості з пропонованих армійських вантажівок власна маса досягає 14 тонн, і при цьому вантажопідйомність – 11 т. Daewoo Novus 4×4 має власну вагу в 7,5-8,0 т, в залежності від комплектації та бере на борт ті ж 11 т. і різниця не просто в зайвих тоннах, а й в зайвому паливі, яке витрачає навіть порожня вантажівка.

Українська армія отримає армійські повнопривідні вантажівки Daewoo

Daewoo Novus 4х4 має кліренс 425 мм, долає брід глибиною до 1 метра, максимальний кут підйому становить 60 градусів, кут в’їзду – 35,3 град, вся проводка і магістралі заховані в профіль рами. Для забезпечення прохідності на бездоріжжі Daewoo Novus укомплектовані міжосьовим блокуванням диференціалу, а також міжколесними блокуваннями в мостах. Силовий агрегат на Novus – це перевірені часом дизельні двигуни Doosan, потужністю від 240 до 350 к.с. що працюють в парі з 6-ступінчастою механічною КПП. Двигуни Doosan відрізняються низькою чутливістю до якості палива, що зробило їх популярними для використання в спеціальній техніці.

Українська армія отримає армійські повнопривідні вантажівки Daewoo

Як повідомляють в компанії «АВТО-РЕГІОН», дистриб’ютора вантажних автомобілів виробництва Daewoo Commercial Vehicles Co. Ltd., на території України, автомобілі Daewoo Novus 4х4 відповідають армійським стандартам НАТО і цілком можуть стати повноцінною заміною вантажівкам, які використовуються зараз в ЗСУ. Раніше вважалося, що дуже важливо відремонтувати вантажівку в польових умовах, а згідно міжнародних вимог і стандартів, які можна застосувати до армійських автомобілів, військова транспортна техніка повинна виконувати поставлені бойові завдання і успішно доїжджати до пункту призначення при найскладніших обставинах, а не ремонтуватися в полі.

Про рішення тендерної комісії стане відомо вже скоро, про що Automotive обов’язково розповість.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook