Автоновини Військова техніка

Унікальні нічні приціли та супутникова навігація: ЗСУ отримали близько десяти інноваційних танків

Унікальні нічні приціли та супутникова навігація: ЗСУ отримали близько десяти інноваційних танків
Фото: "Укроборонпром"

ДП “Львівський бронетанковий завод” в рамках державного оборонного замовлення передав Міноборони чергову партію модернізованих танків Т-64.

Ймовірно мова йде про модернізацію Т-64 зразка 2017 року, яка була опанована на підприємстві, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, у липні минулого року.

Оновлені машини створюють з відкапіталених Т-64 більш ранніх зразків, з заміною та встановленням нового обладнання. Зокрема мова йде про новий динамічний захист, тепловізійні прилади та прицільний комплекс, систему навігації та новітні радіостанції.

“Основна модернізація танка Т-64 – це насамперед системи зв’язку і управління вогнем. Відтак, танки отримали нові сучасні нічні приціли, новітні цифрові радіостанції, супутникові системи навігації, встановлені комплекти динамічного захисту та ще чимало додатків для більш ефективного виконання бойових завдань”, – відзначив директор ЛБТЗ Віктор Андрощук.




Також на підприємстві зазначили, що працюють й над освоєнням ремонту та модернізації танків Т-80 та броньованих ремонтних машин типу БРЕМ-2 та БТС-4.

Нагадаємо, після освоєння модернізації Т-64 зразка 2017 року підприємство відвантажило Збройним силам України вже понад 50 одиниць таких танків. Остання відома партія, яку отримало Міноборони (шість одиниць), була відправлена у квітні цього року.

Як вже повідомлялося раніше, загалом за останні роки Збройні сили отримали понад 200 Т-64 зразка 2017 року: 162 машини (останнє відоме постачання – квітень цього року) відновило ДП “Харківський бронетанковий завод”, а ще півсотні ЛБТЗ.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook