Автоновини Військова техніка

Перспектива дальністі стрільби 1500 км: В Україні підготували до випробувань новітній ракетний комплекс (відео)

Перспектива дальністі стрільби 1500 км: новий український ОТРК «ГРІМ-2» готовий до льотних випробувань (відео)

За 6 років роботи над новим оперативно-тактичним комплексом українські фахівці з ДП НВО ПХЗ та КБ «Південне» зібрали для нього щонайменше 12 ракетних двигунів. Наразі ОТРК «Грім/Сапсан» готовий до льотних випробувань, повідомляє Defense Express з посиланням на інформацію оприлюднену в відео.

«На початку 2013 року почалася активна робота з відтворення оперативно-тактичного комплексу в Україні в рамках проекту «Сапсан», – відзначають у відео.

При цьому, тодішнє керівництво України, в особі міністра оборони Лебедєва, офіційно відмовилося від державної підтримки робіт по даному комплексу.




ДП НВО ПХЗ в кооперації з КБ «Південне» продовжили роботи по комплексу самостійно, за свій рахунок та без фінансування з боку держави.

Дальність стрільби 500 км: для нового українського ОТРК «ГРІМ-2» вже зібрано 12 ракетних двигунів (ВІДЕО)

Випробування двигуна для ОТРК «Грім-2»

«Надалі, в рамках розвитку програми створення оперативно-тактичних комплексів були запущені 19 нових технологічних ліній, навчений персонал, зібрані перші 12 двигунів для проведення всього комплексу випробувань, як заводом, так і всіма підприємствами-партнерами по кооперації», – повідомляють представники прес-служби заводу.

Дальність стрільби 500 км: для нового українського ОТРК «ГРІМ-2» вже зібрано 12 ракетних двигунів (ВІДЕО)

Радіолокаційна головка самонаведення (ГСН) 3-х мм діапазону хвиль та Комплексована ГСН (радіолокаційна + оптична) для ОТРК «Сапсан» від ТОВ «САТС» на виставці «Зброя та Безпека-2018»

«Сьогодні багатофункціональний високоточний оперативно-тактичний комплекс «Грім» з дальністю стрільби до 300 км в експортному варіанті та до 500 км для Збройних сил України, з перспективою нарощування (дальності) до 1,5 тис. км, готовий до льотних випробувань, навчання військових та реалізації державного оборонного замовлення», – наголошують у своєму фільмі представники ДП НВО ПХЗ.

Нагадаємо, перші випробування створеного Україною в рамках ВТС із Саудівською Аравією нового оперативно-тактичного ракетного комплексу «Грім-2» дальністю до 300 км, заплановані цього року. Надходження на озброєння (експортного варіанту для Саудівської Аравії) очікується з 2022 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook