Автоновини

Комплексне та локальне фарбування авто

Комплексне та локальне фарбування авто

Подряпини, сколи, вм’ятини та інші дефекти на кузові – звичайна справа в ході експлуатації транспортного засобу. Від них не застрахований жоден автовласник. Але треба пам’ятати, що в будь-якому масштабі пошкодження вимагають термінового ремонту і фарбування кузова автомобіля.

Якщо не надавати їм значення і надовго відкладати процедуру відновлення, на місці дефекту почне розвиватися корозія. А врешті-решт це призведе до безнадійного псування деталі.

Види фарбування авто

Необхідність в оновленні заводського шару фарби виникає не тільки після дорожньо-транспортних пригод. Згодом лакофарбове покриття машини піддається природному зносу, вигорає. Без фарбування відновити його початковий зовнішній вигляд неможливо. Крім естетичного ефекту, фарбування автомобіля виконує і практичну функцію, формуючи надійний захист металу від руйнівних природних процесів.

Залежно від ступеня пошкодження використовується два види фарбування:

  • локальне – обмежені роботи по відновленню тільки пошкоджених ділянок;
  • комплексне – повна реставрація кузова з метою кардинального косметичного перетворення, або ліквідації наслідків глобальних пошкоджень.

Найчастіше для вирішення проблеми достатньо локального фарбування окремих частин машини.

Автосервіс «Катрін» – www.katrin-auto.kiev.ua – пропонує якісні послуги з локальної покраски автомобіля в Києві за прийнятною ціною. Для вас – досвідчені і кваліфіковані майстри, а також новітнє обладнання та матеріали. Повний комплекс робіт. Гарантія якості.

Основні етапи процедури

Фарбування автомобіля, або його деталей виконується в декілька етапів. При цьому необхідно чітко дотримуватися їх послідовність, витримувати встановлені технології. Порушення правил позначається на якості нанесеного покриття.

В ідеалі схема робіт виглядає наступним чином:

  1. Попередня підготовка поверхні. Даний етап включає демонтаж деталей і ряд підготовчих заходів. За допомогою абразивних елементів або хімічних складів здійснюється зачистка корозії, видаляється старий верхній шар покриття.
  2. Проводиться витягування, рихтування вм’ятин. Поверхня шліфується, шпаклюється і грунтується в два шари з певними інтервалами. Завдяки цим процесам в подальшому фарба лягає гладким рівним шаром.
  3. Підбір емалі. Цей процес особливо важливий при фарбуванні окремих частин кузова. Щоб підібрати фарбу, яка ідеально збігається за кольором з заводським покриттям, застосовують спеціальні комп’ютерні програми і таблиці.
  4. Безпосереднє фарбування кузова або деталей. На фінальній стадії виконується комплексне, або локальне фарбування автомобіля. Його проводять у спеціальному приміщенні, що виключає потрапляння на поверхню частинок пилу, сміття та бруду, які можуть зіпсувати нове покриття.
  5. Після завершення основних процесів авто вирушає в сушильну камеру. В середньому вся процедура займає 2-3 дні, але бувають і виключення.

Переваги фарбування автомобіля в автосервісі

Усунення дефектів кузова і подальші фарбувальні роботи – досить складна і трудомістка задача. Справитися з нею якісно, не маючи дорогого професійного обладнання, відповідного досвіду і навичок, практично нереально.

Якщо ви хочете, щоб ваша машина мала ідеальний зовнішній вигляд, зверніться до кваліфікованих майстрів. Які швидко підготують машину, максимально точно підберуть відповідний відтінок, пофарбують її з дотриманням необхідних умов та технологій.  На виході ваш автомобіль отримає бездоганно рівний шар лакофарбового покриття, який нічим не відрізняється від заводського.

Пам’ятайте, що самостійне фарбування авто в гаражних умовах – не найкраще рішення, яке часто призводить до незадовільного результату, марної трати грошей на досить дорогі витратні матеріали. В даному випадку краще не ризикувати і відразу ж довірити відповідальну процедуру фахівцям.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook