Автоновини

Відео: надзвуковий автомобіль випробували в південноафриканській пустелі

Відео: надзвуковий автомобіль випробували в південноафриканській пустелі

Команда проекту Bloodhound Land Speed Record (LSR) провела перші за кілька років випробування надзвукового автомобіля, який в наступному році спробує встановити світовий рекорд швидкості на землі. Відеоролик з тестами, які пройшли в пустелі в ПАР, опублікували в YouTube.

В якості місця для заїздів, в тому числі і рекордної спроби, вибрали солончак Хакскенпан в пустелі Калахарі. Ділянка площею в 22 млн кв. м була розчищена за участю кількох сотень місцевих жителів, які вручну прибрали 16,5 тис. тонн каменів, щоб зробити 20-кілометрову пряму.

Поки випробувачі розганяли суперавтомобіль тільки до 100 миль на годину (близько 160 км / г), проте в наступних тестах команда планує досягти швидкості в 400-500 миль на годину (644-805 км / г). При цьому люди, задіяні в проекті, відзначають, що на даному етапі максимальна швидкість не має великого значення. Головна мета – перевірити аеродинамічні характеристики і стабільність на високих швидкостях. Метою на 2020 рік є перевершити бар’єр в 800 миль на годину (1 287 км / г).Розробка сверхавтомобіля довжиною 13,5 м ведеться з 2008 року. У рух Bloodhound LSR призводить реактивний двигун Rolls-Royce, який встановлюється на винищувач Eurofighter Typhoon. Як паливний насос виступає п’ятилітровий бензиновий агрегат V8 від суперкара Jaguar F-Type R. Сумарна віддача силової установки становить близько 135 тис. кінських сил.

ЛВ кінці 2018 року проект надзвукового автомобіля був закритий через нестачу фінансування. При цьому незабаром його викупив британський підприємець Ян Уорхерст, після чого роботи і випробування були відновлені.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook