Автоновини Токіо-2019

Mitsubishi створив баггі з газовою турбіною і доповненою реальністю

Mitsubishi створив баггі з газовою турбіною і доповненою реальністю
Фото: Autocar / Mitsubishi

Компанія Mitsubishi представила на Токійському автосалоні концептуальний позашляховик Mi-Tech. Автомобіль, який отримав силову установку з газовою турбіною, являє собою суміш SUV і баггі, у якої відсутні дах і двері.

Концепт-кар укомплектували гібридною силовою установкою з чотирма електричними моторами. При цьому замість класичного бензинового двигуна внутрішнього згоряння роль генератора для підзарядки акумуляторів виконує невеликий газотурбінний двигун. Заради додаткового охолодження силової установки використовують чотири великих круглих вентилятора.

Система під назвою Quad Motor with Dual Motor AYC здатна передавати тягу і гальмівні зусилля на кожне з коліс окремо в залежності від конкретних дорожніх умов. Така схема забезпечує додаткову маневреність – наприклад, колеса з правого і лівого борту можуть обертатися в протилежному напрямку, завдяки чому автомобіль зможе на місці розвернутися на 180 градусів.

На Mitsubishi Mi-Tech використовували фірмовий комплекс систем допомоги водієві Mi-Pilot нового покоління, який здатний давати підказки та втручатися в управління не тільки на шосе, але і на бездоріжжі.

Ще однією особливістю Mitsubishi Mi-Tech стала система автоматичного управління з людино-машинним інтерфейсом. Аналіз інформації, отриманої з комплексу камер і сенсорів, дозволить уникати небезпечних ситуацій на дорозі. Всі основні дані та поради водію виводяться на спеціальний дисплей на лобовому склі з доповненою реальністю.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook