Автоновини

Першим електрокаром Mazda буде кросовер

Першим електрокаром Mazda буде кросовер
Фото: Mazda

Компанія Mazda опублікувала черговий відеотизер своєї першої масової електричної моделі, прем’єра якої відбудеться в кінці жовтня на Токійському автосалоні. Судячи з ролика, це буде компактний кросовер.

Mazda тестувала прототип нового електрокара, агрегати якого ховали під кузовом компактного кросовера CX-30. При цьому серійний електромобіль буде повністю самостійною машиною, а не «зеленою» версією вже існуючої моделі.

Що стосується зовнішності, то вона стане подальшим розвитком фірмової дизайнерської філософії Kodo. Ряд стилістичних рішень запозичать у сімейства Mazda3 нового покоління. В оформленні салону використовують виключно екологічно безпечні матеріали.

Тестовий прототип новинки був оснащений єдиним електричним двигуном, що видає 105 кВт (143 к. с.) І 265 Нм крутного моменту. Мотор живить блок літій-іонних акумуляторів ємністю 35,5 кіловат-години.

Варто відзначити, що раніше у «Мазди» вже був власний електромобіль. У 2012 році японська марка випустила «зелену» версію електричного хетчбека Demio (Mazda2), який вийшов обмеженим тиражем в 100 екземплярів і був доступний виключно в лізинг для корпоративних клієнтів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook