Автоновини

Nissan показав концепт з камерами замість дзеркал і голограмами

Nissan показав концепт з камерами замість дзеркал і голограмами
Фото: Nissan

Компанія Nissan представила концепт-кар під назвою IMk, публічна прем’єра якого відбудеться в кінці жовтня в рамках Токійського автосалону. Експериментальний автомобіль отримав автопілот, камери замість зовнішніх дзеркал і голографічні дисплеї в салоні.

Довжина Nissan IMk склала 3434 мм, ширина – 1512 мм, а висота – 1644 мм. У компанії відзначили, що прототип виконаний в стилі «безсмертного японського футуризму» – дизайнерської філософії, відповідно до якої в недалекому майбутньому будуть виглядати невеликі міські автомобілі.

Nissan показав концепт з камерами замість дзеркал і голограмами

Відмінною особливістю концепту став бронзовий колір кузова, повністю скляний дах, а також зовнішні камери, якими замінили бічні дзеркала. Усередині знайшлося місце лише двом традиційним приладам управління – кнопці запуску силової установки і селектору вибору режиму руху.

Контроль за іншими функціями автомобіля здійснюється за допомогою тачскріна. Водій отримує всю необхідну інформацію через великі голографічні дисплеї, які розташовані на передній панелі.

У рух автомобіль приводить єдиний електромотор, що забезпечує «відмінне прискорення і чуйність як при міській їзді, так і при русі в гору». Новинка оснащена «високодосконалою» системою автоматичного управління, проте водій може взяти контроль над автомобілем на себе – для цього у нього є дві педалі і рульове колесо.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook