Автоновини

Названа дата прем’єри першого електрокара Mazda

Названа дата прем'єри першого електрокара Mazda
Фото: Mazda

Компанія Mazda планує представити свій перший серійний електрокар на автосалоні в Токіо, який пройде в жовтні. Про це повідомляє Automotive news з посиланням на офіційного представника японського бренду. У продажу автомобіль з’явиться тільки в наступному році.

Новинка вже не раз була помічена фотошпигунами під час тестових випробувань. Однак на знімках був показаний лише тестовий мул, на якому тестуються агрегати майбутнього електрокара. За словами представників компанії, це буде самостійний автомобіль, а не «зелена» версія вже існуючої машини. Очікується, що машина отримає електромотор потужністю 141 к.с. і блок акумуляторів на 35 кіловат-годин.

За неофіційними даними, технології та системи, які будуть використані в електродвигуні, розроблять спільно з компанією Denso. Швидше за все, клієнтам автомобіль запропонують в двох модифікаціях – стандартній і зі збільшеним запасом ходу.

Mazda також сконцентрується на створенні гібридів з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. Силова установка буде розроблена на базі одного з двигунів нового сімейства SkyActive-X. В такому моторі паливно-повітряна суміш може займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook